50/50 (Şansa Bak)




Gerçek bir hikayeden esinlenilen 50/50 (Şansa Bak) 2011 yapımı bir Jonathan Levine filmi. Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen ve Anna Kendrick'in baş rolleri paylaştığı 50/50'de hüzünlü bir öykü komik bir anlatımla sunuluyor izleyicilere. Başarılı, yalın oyunculuklar ve kurgusal detaylar da filmin seyir zevkini artıran etkenlerden.

Komediden ziyade dram kategorisinde değerlendirilmesi gereken filmde, genç bir adamın hayata tutunma mücadelesi samimi bir kurguyla ekranlara yansıyor.








--Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ile ilgili ayrıntılı bilgiler(spoiler) içeriyor olabilir.--












Adam, hayatı yolunda ve rutininde gitmekte olan 27 yaşında başarılı bir radyocudur. Sevgilisi ile birlikte yaşamaktadır. Sırt ağrıları nedeniyle gittiği doktordan ölümcül ve ender görülen bir hastalığının olduğunu öğrenir. Durumu en yakın arkadaşı, sevgilisi ve ailesi ile paylaşan Adam'ın hayatı ve hayata bakışı tamamen değişmiştir. Tedavi ile beraber terapiye de başlayan Adam, telaşlı annesi, alzheimer babası, hastalığını kızları etkilemek için kullanmaya çalışan can dostu ve sevgilisinin tuhaflıkları arasında şifa bulmaya ve ayakta kalmaya çalışmaktadır. Sevgilisinin kendisini aldattığını öğrenen ve onu terk eden Adam'ın tedavisi de başarısız gitmekte ve ameliyat olması gerekmektedir. Neyse ki ameliyatı zorlu da olsa başarılı geçecek ve Adam sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürecektir. Eski terapisti ile başlamak üzere olduğu ilişki ise kendisine çok iyi gelecek gibi görünmektedir. 6,5/10
"If you were a casino game, you would have the best odds."






Bu Film de ilginizi çekebilir: Dallas Buyers Club






Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler