Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü)




2013 yapımı Jean-Marc Vallée filmi Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü)  Ron Woodroof'un hayatını anlatan, 1985 yılı Dallas'ında geçen bir gerçek yaşam dramı. 


Ron Woodroof rolü için yirmiden fazla kilo veren Matthew McConaughey ve bir transseksüeli canlandıran Jared Leto'nun etkili oyunculuklarının öne çıktığı filmde, ajitasyonun dozu doğru ayarlanmış olsa da, bu durum zaman zaman konu sanki yüzeysel geçiliyormuş hissi yaratabiliyor.






--Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası film hakkında detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.--






Ron Woodroof orta yaşlarını sürmekte olan ve geçimini elektrikçilikle sağlayan uyuşturucu bağımlısı homofobik bir adamdır. Aynı zamanda rodeocu ve düzenbazdır. Kendisi gibi homofobik bir arkadaş grubu olan Ron'un düzensiz yaşamı sürerken birden HIV pozitif teşhisi konur ve 30 gün ömür biçilir kendisine. Durumu kabullenmekte zorlanan Ron önce arkadaşları tarafından dışlanacak sonra da kendisine yeni araştırılmakta olan bir ilaç tedavisi uygulayacaktır. Bu ilacı ararken Meksika'da tanıştığı alternatif tıpçı sayesinde ise FDA tarafından onaylanmamış ilaç ve yöntemlere başvuracak ve bunlar sayesinde kendini iyi hissetmeye başlayacaktır. Aylar geçmiş ve halen hayatta olan Ron bu alternatif tedavileri Amerika'ya taşır ve ihtiyaç sahiplerine satmaya başlar. Fakat illegal satış yaptığından başı da beladadır. Bu arada AIDS çevresine sahip transseksüel Rayon (Jared Leto) ile arkadaş olur. Birlikte Dallas Buyers kulübünü kurarlar, belli bir üyelik ücreti karşılığı bu alternatif tedavileri üyelerine sağlarlar. Tabii ilaç endüstrisi Ron'un peşini bırakmaz, yasa üstüne yasalar çıkar ve önü kesilmeye çalışılır. Rayon'un ölümü ile yıkılan Ron yalpalar gibi olsa da alternatif tedavilerden ve insanlara bu tedavileri ulaştırma sevdasından vazgeçmeyecek ve kendisine teşhis konduktan sonra 7 yıl daha hayatına devam edecektir. 7/10
"Watch what you eat and who you eat."






Bu Film de ilginizi çekebilir: American Hustle









Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler