The Time Traveler's Wife (Zaman Yolcusunun Karısı)



Audrey Niffenegger'in aynı isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanan 2009 yapımı Robert Schwentke filmi The Time Traveler's Wife fantastik bir romantik drama. 
Baş rollerinde Eric Bana ve Rachel McAdams'ın yer aldığı film, tıpkı benzer özellikler taşıyan 2013 yapımı About Time gibi nerd gözlükler çıkarılarak izlenmeli ve zaman - bilim/kurgu çerçevesinde değerlendirilmemeli. 





--Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında ayrıntılı bilgi (spoiler) içerebilir.--






Henry sahip olduğu genetik problem dolayısı ile çocukluğundan beri zamanda kontrolsüz yolculuklar yapan, küçük yaşta annesini kaybetmiş mutsuz bir adamdır. Bu zaman yolculuklarının ne zaman olacağını, nereye ve hangi ana gideceğini tayin edememektedir. Clare ile tanıştığında ise hayatı değişir. Clare aslında onu çoktan tanıyordur çünkü daha sonra Claire'in çocukluğuna ve gençliğine ziyaretler yapacaktır Henry. Zorluklarla dolu da olsa tutkulu bir evlilik hayatı yaşarlar. Çocuk sahibi olmak isterler ancak Clare başarısız hamilelikler geçirmekte ve sürekli düşük yapmaktadır. En sonunda bebekleri dünyaya gelir. Kızları Abba da babasının genini almış bir zaman yolcusudur. Bir zaman yolculuğu anında kızları tam 5 yaşına geldiğinde öleceğini öğrenen Henry kendisini ve kızını bu sona hazırlamaya çalışır. 6,5/10
"I wouldn't change one second of our life together."











Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler