Before Midnight (Gece Yarısından Önce)



2013 yapımı Richard Linklater filmi Before Midnight, Before Sunrise ve Before Sunset filmlerinin devamı niteliğinde bir romantik komedi. 
Baş rollerinde  Ethan Hawke ve Julie Delpy'nin yer aldığı "before" serisi filmlerin (ve aynı zamanda filmde geçen hikayelerin de) arasında dokuzar yıl bulunuyor. Konudan öte yoğun diyalogları ve keskin Avrupa havası ile ön plana çıkan film, izleyiciye Jesse ve Celine'in yarım gününe şahitlik etme şansı veriyor.








----Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmle ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içeriyor olabilir.----









Jesse ilk karısından olan oğlunu hava alanında Yunanistan'dan annesine yani Amerika'ya doğru yolcu eder ve sonra onu bekleyen arabadaki Celine'in ve ikiz kızlarının yanına döner. Beraberce tatil boyunca kaldıkları eve dönerler. Herkes kendi alemine dağılır. Celine tatil arkadaşları ile birlikte yemek hazırlamakta, Jesse ise yeni kitabı ile ilgili teatiler yapmaktadır. Akşam yemeğinde hep bir araya geldiklerinde 3 kuşaktan ve bakış açısından katılımlar ile hoş bir sohbet gerçekleştirirler. Bu arada Celine ve Jesse arasındaki gerilim yer yer kendini belli etmektedir. Jesse oğlundan uzak olmaya dayanamamaktadır. Celine'in ise iş ile ilgili belirsiz durumları söz konusudur. Üstelik ikizlerle uğraşmaktan yıpranmış gibidirler. Bu arada Jesse ve Celine evli değillerdir ancak son filmden bu yana yani 9 yıldır Paris'te birlikteliklerini sürdürmektedirler. Yunanistan'daki tatillerinin son akşamını arkadaşlarının kendilerine hediyesi olan otel odasında geçireceklerdir ancak Jesse'in oğlunun araması ile başlayan tartışma bitimsiz bir hal alır ve gece boyu tartışırlar. Yılların yıprattığı aşk tahammülsüzlükleri artırmış gibi görünse de aslında kalplerin derinliklerinde sımsıcak durmakta ve bu kredisi yüksek birliktelik kolay kolay sonlanacak gibi görünmemektedir. 6,5/10
"It's not perfect but it's real."








Bu Film de ilginizi çekebilir: Enough Said (Başka Söze Gerek Yok)












Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler